U kan ook zelf verdienen aan lenen in Duitsland

U kan ook zelf verdienen aan lenen in Duitsland

U kan ook zelf verdienen aan lenen in Duitsland

Ons bereikte het bericht dat particuliere geldleners sinds kort ook zelf kunnen verdienen aan geld lenen. Wij wilden u die informatie natuurlijk niet onthouden. Hieronder leest u hoe het werkt.

Hoe werkt het, zelf verdienen aan een lening?


Is het niet te mooi om waar te zijn, zelf verdienen aan lenen? Nee. Dat is het zeker niet. Geld verdienen aan een lening die je afsluit is sinds kort mogelijk in Duitsland. Hoe het werkt? U betaalt minder terug dan het geld dat u leent. In Duitsland is sinds een aantal dagen of weken een platform online gegaan waarop particulieren een lening kunnen afsluiten. Zij lenen geld en hoeven minder af te lossen dan het bedrag dat ze daadwerkelijk hebben geleend. Hoe kan dat? De ECB, dat is de Europese Centrale Bank, heeft de rente bijgesteld en wel de negatieve depositorente. Hieronder leggen we u iets meer uit over de negatieve rente en hoe u daar als particulier aan kan verdienen.

Geld sparen in Duitsland duurder dan geld lenen

Het komt er op neer dat de negatieve rente ervoor zorgt dat het voor spaarders duurder is geworden om geld weg te zetten. In plaats daarvan kiezen met name de grote instellingen ervoor om geld uit te lenen tegen een negatieve rente. Dat is nog altijd veel goedkoper dan betalen om het weg te zetten. Als gevolg daarvan kunt u als particulier in Duitsland een kleine lening afsluiten en er ook nog een beetje geld aan verdienen.

Krijg geld toe op een kleine lening bij Smava

In Duitsland is er op het leenplatform ‘Smava’ een aparte situatie ontstaan. Daar krijgen leners namelijk geld toe indien ze een lening afsluiten. Op dit leenplatform kunnen particulieren geld lenen van elkaar. Maar ook banken kunnen geld uitlenen aan particulieren (tegen een negatieve rente). Het gaat vooralsnog niet om grote leningen. Men kan als lener kleine leningen tot maximaal 1000 euro afsluiten en daaraan verdienen. U ontvangt over dit bedrag een negatieve rente van de bank. Per klant kan er maar maximaal 1 lening worden afgesloten. Sommigen denken dat het een marketingstunt betreft. Maar feit is wel dat het echt blijkt te werken.

Kunnen we dit in Nederland ook verwachten?

Is het in Nederland ook mogelijk om geld te verdienen aan lenen? De leenrente in Nederland is op dit moment dan nog wel steeds erg laag, tóch denken we dat het voorlopig nog niet mogelijk is om te verdienen aan leningen. Sterker nog, de rentes stijgen op dit moment lichtjes. De verwachting is dat de leenrente in 2018 nog verder zal stijgen.

Voorwaarden geld lenen in Duitsland:

Consumptief Krediet 728x90

  • Uw Duitse partner (ook al woonachtig in Nederland) kan in Duitsland een lening aanvragen.
  • Als u in Duitsland woont, dan kunt u sowieso een Duitse lening afsluiten.
  • Het ontvangen van een Duits salaris vergroot de kans dat u bij een Duitse bank kan lenen. Mogelijk ook via het leenplatform Smava.

Sowieso een goed moment om in 2017 nog een lening af te sluiten

Daarom is het nu voor u het juiste moment om nog een lening met een vaste rente af te sluiten. Als u plannen heeft om uw woning te verbouwen, een nieuwe keuken aan te schaffen of misschien wel een nieuwe auto, dan bent u met een persoonlijke lening nog steeds zeer goedkoop uit.