Home » geld lenen informatie » Bestaande lening oversluiten

Leningen vergelijken

Bestaande lening oversluiten

Bestaande lening oversluiten

Heeft u een lening? En wilt u uw bestaande lening oversluiten naar een bank met een lagere rente, of een lager maandtermijn? Dan kunnen daar mogelijkheden voor zijn. Toch is een bestaande lening oversluiten niet heel eenvoudig. Er zijn een aantal valkuilen waar u in zou kunnen trappen als het gaat om het oversluiten van uw bestaande lening. Als u niet goed oplet kan het zijn dat uw nieuwe lening een veel duurdere lening wordt, dan de lening die u al heeft. Waar moet u op letten als u gaat beginnen met een bestaande lening oversluiten? Wat zijn de aandachtspunten? En hoe kan ik mijn oude lening, of leningen het best vergelijken met de nieuw af te sluiten lening? Wij helpen u graag verder om een goed overzicht te krijgen in uw financiële situatie. En helpen u graag om goedkoper geld lenen mogelijk te maken.

bestaande lening oversluitenUw bestaande lening oversluiten bij een doorlopend krediet

Voordat u uw bestaande doorlopend krediet over gaat sluiten moet u uiteraard naar het huidige rentepercentage. Het rentepercentage is deels van belang om na te kunnen gaan of u goedkoper, of juist duurder gaat lenen als u uw bestaande lening oversluit. Minstens zo belangrijk is het om ook naar de theoretische looptijd van uw huidige lening, en de maandtermijnen te kijken. Als u die twee met elkaar vermenigvuldigd weet u wat u over de gehele looptijd nog aan de lening moet betalen, mits u geen extra inlossingen gaat doen, of opnames uit uw krediet. Een bestaande lening oversluiten begint dan ook eigenlijk met het goed inventariseren van wat u op dit moment heeft lopen.
Als u uw offerte binnen heeft gekregen van uw nieuw te sluiten lening, staat daar ook op, wat u in totaliteit aan deze nieuwe lening moet gaan betalen. Als u die twee met elkaar vergelijkt kunt u nagaan of uw bestaande lening oversluiten u uiteindelijk voordeel gaat opleveren. Bij een doorlopend krediet is deze berekening overigens niet 100% zuiver. Een opname uit uw krediet, of een extra storting in uw krediet zorgt weer voor een andere theoretische looptijd. Als u weet dat u opnames gaat doen uit uw krediet, dan is het in wel zaak om meer op de rente te gaan letten, en uw krediet om te sluiten naar een lening met de laagste rente.

Uw bestaande lening oversluiten bij een persoonlijke lening

Is uw bestaande lening een persoonlijke lening? Dan heeft u meer zekerheid dan bij het oversluiten van een doorlopend krediet. Omdat de persoonlijke lening de vaste looptijd heeft, en een vaste rente kunt u beter berekenen wat u in totaliteit nog moet terugbetalen, door uw maandtermijnen te vermenigvuldigen met de restant looptijd. Als u, net als bij het doorlopend krediet, dit vergelijkt met uw nieuwe totale kosten die op de offerte staan van de nieuwe lening, dan weet u of het zin heeft om uw lening over te sluiten.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. Frisia leningen
2. KredietVooruit
3. Leningen
4. Geldshop
5. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. B2Businesslening
3. Bridgefund
4. Floryn
5. Funding Circle