Home » Creditcard afsluiten

Leningen vergelijken

Creditcard afsluiten

Creditcard afsluiten

Een creditcard afsluiten lijkt zo eenvoudig. Toch zijn er wel zeker een aantal zaken waar u rekening mee zou moeten houden als u een creditcard gaat afsluiten. Het verschil tussen het afsluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening, en een creditcard afsluiten, is redelijk groot. Het goedkoopste doorlopend krediet heeft u over het algemeen als u gaat kijken naar de laagste rente. Bij de goedkoopste creditcard is dit anders geregeld. Een creditcard kan namelijk veel meer eigenschappen hebben dan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet.

Bij een creditcard kunnen er bijvoorbeeld ook nog eens maandelijkse kosten in rekening gebracht worden. U moet dus veel meer aandacht hebben voor meerdere facetten. Duidelijke en eerlijke vergelijkingen zijn daarmee lastig te geven. Dit zal er in de toekomst overigens niet veel beter op worden. Veer vergelijkingssites zullen waarschijnlijk offline gaan, omdat zij per 17 november een vergunning nodig hebben van de AFM voor het onderhouden van een vergelijkingssite.Aandachtspunten creditcard afsluiten

Zoals aangegeven zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden als een creditcard afsluiten voor u een goede optie is.
Wij zetten ze hieronder nog even op een rij:

  • Rentepercentage
  • Kaartkosten (per maand en per jaar)
  • Extra verzekeringen

De eerste twee spreken waarschijnlijk voor zich. De laatste behoeft wellicht nog wat toelichting.
Wat wij hiermee bedoelen is dat er ook creditcards zijn die ervoor zorgen dat uw aankopen automatisch meeverzekerd zijn. Hierdoor heeft u met uw creditcard extra veiligheid als u een bepaald product aankoopt met uw creditcard.

creditcard afsluitenIs een creditcard afsluiten veilig?

Een belangrijke overweging bij veel consumenten om géén creditcard af te sluiten. Er wordt veel getwijfeld aan de veiligheid van de creditcard. Het lijkt er ook op dat het eenvoudiger aankopen doen is met een creditcard omdat er geen reader voor nodig is om de creditcard te gebruiken en om er geld mee uit te geven. Dit is ook zeker iets dat waar is. Als er een creditcard gevonden zou worden kan men daar eenvoudig uitgaven mee doen. Er is lang niet altijd een pincode nodig om in te voeren als er online geshopt zou gaan worden. Dit maakt een creditcard wel gevoeliger dan andere passen.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. KredietVooruit
2. Leningen
3. Geldshop
4. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. Bridgefund