Home » Doorlopend krediet oversluiten

Leningen vergelijken

Doorlopend krediet oversluiten

Doorlopend krediet oversluiten

Heeft u een lening in de vorm van een doorlopend krediet? En wilt u uw doorlopend krediet oversluiten naar een doorlopend krediet met een lagere maandlast? Of een doorlopend krediet met een lagere rente? Het liefst allebei natuurlijk. Uiteraard kan het ook zo zijn dat u de verleiding van het opnemen uit uw doorlopend krediet minder goed heeft kunnen doorstaan dan u vooraf had gedacht, en wilt u uw lening omzetten naar een persoonlijke lening. Omdat u zekerheid van afbouw wilt hebben in uw lening.
Omdat 80% van de Nederlanders nog altijd veel te duur aan het lenen is, is het goed mogelijk dat uw doorlopend krediet oversluiten u zeer zeker voordeel op kan leveren. Er zijn voldoende aanbieders, en offertes aanvragen voor leningen is helemaal gratis. Waar wacht u nog op? Begin direct met het aanvragen van uw voordelige lening!

Doorlopend krediet oversluiten? Let op!

Heeft u op dit moment een doorlopend krediet? En wilt u uw doorlopend krediet oversluiten? Het grote voordeel van het oversluiten van uw doorlopend krediet is dat dit te allen tijde boetevrij mag. Dit is een grote plus. Toch zijn er ook zaken die mis kunnen gaan bij het oversluiten van het doorlopend krediet. Als u uw doorlopend krediet bijvoorbeeld wilt oversluiten omdat u de maandlasten van uw lening wilt verlagen, dan kan dit op de lange termijn veel geld kosten. Soms worden leningen met een lage rente zelfs overgesloten naar een doorlopend krediet met een hogere rente, maar een lager maandtermijn. Houdt dus altijd uw rentepercentage goed in de gaten. En zorg ervoor dat uw lening in alle opzichten voordeliger wordt. Niet alleen het maandtermijn, maar ook het rentepercentage! Zolang u geen doorlopend krediet heeft met een rente van 4,7% is de kans nog heel groot dat u te duur aan het lenen bent.

doorlopend krediet oversluitenDoorlopend krediet voordeliger oversluiten

Bij het oversluiten van uw doorlopend krediet moet u op een aantal zaken letten, als u tenminste daadwerkelijk voordeliger geld wilt gaan lenen.
Het belangrijkste punt is de totale kosten van uw nieuw af te sluiten doorlopend krediet. Deze wordt bij veel aanbieders al op de voorkant van het contract vermeld, maar het kan zeker geen kwaad om dit ook nog na te kijken in het ESIC formulier. U kunt deze totale kosten vergelijken met hetgeen u nog moet terugbetalen aan uw huidige doorlopend krediet.
De berekening die u kunt maken om na te gaan wat u nog aan uw huidige lening moet betalen is relatief eenvoudig. Op het maandoverzicht van uw huidige doorlopend krediet staat uw maandtermijn, en de theoretische looptijd. Door deze met elkaar te vermenigvuldigen weet u wat u nog moet terugbetalen. Vergelijk dit met de totale kosten van uw nieuw af te sluiten krediet. U ziet dan snel of het doorlopend krediet oversluiten voor u voordelig is, en of het geld gaat kosten, of opleveren.

Doorlopend krediet oversluiten naar een persoonlijke lening

Natuurlijk kan het zo zijn dat u van uw doorlopend krediet af wilt. Een doorlopend krediet is een erg verleidelijke vorm als het gaat om het doen van heropnames. U krijgt iedere maand een overzicht van de bank met hoeveel u nog kunt besteden. En u kunt dit bij de meeste banken ook gelijk weer online opnemen. U kunt dus als het ware doorlopend online lenen.
Als u echt van uw lening af wilt kan het dan een oplossing zijn om uw lening om te zetten naar een persoonlijke lening. U heeft dan de zekerheid dat u uw lening ook daadwerkelijk aan het afbouwen bent.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. KredietVooruit
2. Leningen
3. Geldshop
4. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. Bridgefund