Home » geld lenen informatie » Drentenaren lenen het minst voor een verbouwing

Leningen vergelijken

Drentenaren lenen het minst voor een verbouwing

Dit keer hebben we eens lokaal nieuws voor u. En wel uit Drenthe. Want wat best opvallend is, dat is dat inwoners van de provincie Drenthe steeds minder vaak geld aanvragen voor een verbouwing.

Drentenaar vraagt bijna 12% minder vaak financiering aan

Het blijkt dat Drenten minder snel een financiering aanvragen voor een verbouwing dan voorheen. Ze vragen namelijk om precies te zijn 11.8% minder snel een lening aan vergeleken met het landelijke gemiddelde. Dit terwijl landelijk gezien de hoogte van een verbouwingslening in 2017 is gestegen tot meer dan 14% (14,2%). Deze cijfers publiceerde Geldshop. Ze deden onderzoek naar het leengedrag van consumenten. Daarvoor onderzochten ze in totaal 7.633 aanvragen en wel uit de eerste 3 kwartalen van 2017 en het voorgaande jaar.

Consumenten lenen vaker voor verbouwing

Ook al lenen Drenten minder vaak voor een verbouwing, toch ziet Geldshop een positieve trend op de woningmarkt. Dankzij de economie de aantrekt neemt het consumentenvertrouwen zichtbaar toe. Ze durven namelijk weer eerder geld te lenen voor o.a. verbouwingen.

Hogere leenbedragen

Naast dat Nederlanders sneller bij de bank aankloppen voor een lening, lenen ze ook steeds vaker meer geld. Hogere bedragen voor verbouwingen nemen flink toe. Zo leenden in 2016 Nederlanders gemiddeld bijna 13.400 euro voor een verbouwing. In 2017 is dat gestegen naar bijna 15.300 euro.

Alleen in Zeeland en Drenthe daalt het leenbedrag

Er zijn in Nederland nog maar 2 provincies die niet meegaan in de landelijke trend en dat zijn dus Drenthe maar ook Zeeland. In Drenthe ging het gemiddelde leenbedrag voor een verbouwing gigantisch omlaag met bijna 12%. In Zeeland daalde het met 2.4%. Maar de cijfers zeggen niet alles. Want Drenten lenen namelijk nog steeds bovengemiddeld vaak voor o.a. verbouwingen. Dat het aantal leenaanvragen afneemt is niet perse slecht of goed. Een Drent vraagt namelijk nog steeds 125% vaker geld voor een verbouwing aan.

Ook huurders vragen vaker verbouwingslening aan

Huurders gaan ook mee in de trend. Want ook bij deze doelgroep is het aantal aanvragen voor verbouwingsleningen flink gestegen. Ze vragen 35% vaker een lening aan en financieren daarmee een verbouwing. Dat betekent dat bijna een kwart van de lening aanvragen voor verbouwingen afkomstig is van huurders. Wel is het leenbedrag bij hen een stuk lager. Zo is het gemiddelde leenbedrag onder huurders bijna 9.000 euro. U kunt het onderzoek met alle uitkomsten en data lezen op de website van Geldshop.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. KredietVooruit
2. Leningen
3. Geldshop
4. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. Bridgefund