Home » geld lenen informatie » Geld lenen via crowdfunding platforms in 2017 nog steeds populair

Leningen vergelijken

Geld lenen via crowdfunding platforms in 2017 nog steeds populair

Ook in 2017 was geld lenen via crowdfunding platforms weer erg populair. Nederlanders hebben afgelopen jaar meer dan 220 miljoen euro (223) opgehaald. In 2016 werd 170 miljoen euro opgehaald. Voor 2017 betekent dat een groei van 31 procent. Afgelopen jaar zijn er ongeveer 5300 projecten/ondernemingen dankzij crowdfunding gefinancierd.

Ondernemingen halen 192,7 miljoen euro op

In 2017 werd een flink geldbedrag opgehaald door ondernemingen via crowdfunding namelijk 192,7 miljoen euro. Dat is een gemiddeld bedrag per onderneming van 102.000 miljoen.

Creatieve projecten

Ook kunnen mensen voor creatieve projecten geld ophalen. Bijvoorbeeld via crowdfunding platforms zoals voordekunst. Voor muziek, films en theater werd in 2017 voor 14,4 miljoen euro aan leningen via crowdfunding verstrekt, met een gemiddeld leenbedrag van €15.000 per project.

Maatschappelijke projecten

En de maatschappelijke projecten werden ook weer rijkelijk gefinancierd via leenplatforms. Maatschappelijke projecten kunnen bijvoorbeeld speeltuinen zijn, schoolprojecten et cetera. Zo’n 13,1 miljoen euro werd in totaal daarvoor uitgeleend.

Consumptieve kredieten

Naast zakelijke leningen en kredieten voor creatieve en maatschappelijke projecten, is er natuurlijk ook veel vraag naar leningen voor consumenten. Er is in 2017 in totaal zo’n 2,8 miljoen euro aan persoonlijke leningen via crowdfunding aangevraagd. Een persoonlijke lening wordt vaak gebruikt als financiering voor een personenauto of voor de renovatie voor een woning.

Duurzame energie

Overigens is het opvallend dat vooral duurzame energieprojecten en duurzame ondernemingen voor een enorme groei in 2017 op de crowdfunding markt zorgden. En al even opvallend is, is dat u als duurzame ondernemer de kans heeft een groter leenbedrag op te halen. Investeerders zijn kennelijk steeds vaker maatschappelijk betrokken. Zij kunnen door leningen te verstrekken in feite een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de Nederlandse maatschappij. Een andere groeiende niche is vastgoed.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. KredietVooruit
2. Leningen
3. Geldshop
4. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. Bridgefund