Home » geld lenen informatie » In hoeverre is geld lenen met een uitkering nog mogelijk?

Leningen vergelijken

In hoeverre is geld lenen met een uitkering nog mogelijk?

Heeft u een uitkering en heeft u een financiering nodig? Dan komt u er hier achter in hoeverre geld lenen met een uitkering nog mogelijk is. Geld lenen ondanks een uitkering is lang niet altijd mogelijk. Sterker nog: Vaak is het een reden om afgewezen te worden.

Heel… héél soms is geld lenen met uitkering mogelijk

Hééél soms is het een lening afsluiten terwijl u een uitkering heeft mogelijk. Het type uitkering kan hierin het verschil maken. Lenen met een Wajong uitkering is in ieder geval niet mogelijk. Het komt erop neer dat uw uitkering hoog genoeg moet zijn en vooral toekomstbestendig. Kortom: Het kan wel degelijk de moeite waard zijn om het e.e.a. goed te onderzoeken. Er is hoop!

Des te toekomstbestendiger des te meer kans op geld lenen

Banken letten bij de beoordeling van leningaanvragen altijd op de toekomstbestendigheid van inkomens. Zo zullen ze ook letten op de toekomstbestendigheid van uw uitkering. Als u de bank kan aantonen dat u in de toekomst ook nog een uitkering ontvangt, dan maakt u al iets meer kans. Kredietverstrekkers nemen wel degelijk inkomens uit een WIA of een WAO uitkering mee in de berekening van een lening. Datzelfde geldt voor een AOW uitkering.

Uitkering met vaste duur telt tot 70% mee

Zo nemen banken het bedrag -als we ons goed hebben laten informeren- van dit type uitkeringen voor 70% mee bij de berekening. Stel: u ontvangt maandelijks een uitkering van 1.100 euro en uw partner heeft maandinkomen van 1800. Dan zal de bank een gezamenlijk maandinkomen van 2570 euro hanteren bij het berekenen van een maximaal leenbedrag. De meeste kans om te lenen met een uitkering is wanneer u een partner heeft met een inkomen van een werkgever.

WW uitkering wordt niet meegenomen

Overigens wordt door de bank een WW uitkering niet meegenomen in de berekening van een lening. Dat geldt ook voor alle andere soorten uitkeringen waarbij de duur slechts beperkt is.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. Frisia leningen
2. KredietVooruit
3. Leningen
4. Geldshop
5. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. B2Businesslening
3. Bridgefund
4. Floryn
5. Funding Circle