Home » geld lenen informatie » Krediet afsluiten voor zelfstandigen blijft moeilijk

Leningen vergelijken

Krediet afsluiten voor zelfstandigen blijft moeilijk

Het blijkt nog steeds lastig te zijn voor zelfstandigen om een krediet af te sluiten. Ondanks dat de economie in Nederland is opgebloeid en banken weer sneller leningen durven te verstrekken. Voornamelijk zzp’ers moeten het ontgelden. Zo kunnen ze alleen geld lenen indien ze uitmuntende jaarcijfers kunnen aantonen. Ook moeten ze minimaal 2 a 3 jaar een eigen bedrijf hebben. Maar er zijn gelukkig nog wel alternatieve manieren van geld lenen voor ondernemers. Daarover leest u hieronder meer.

Mogelijkheden voor het aanvragen van krediet voor zelfstandigen

Bent u zzp’er of mkb’er en bent u op zoek naar een krediet? Dan zijn er een aantal opties voor u die we in het kort hieronder bespreken.

Optie 1: Aankloppen bij de bank voor een zakelijke lening

Probeert u het allereerst gewoon bij de bank. Het beste is om een lening aan te vragen bij uw eigen bank, dus daar waar u een zakelijke bankrekening heeft lopen. Als de bank u geen zakelijk krediet kan verstrekken, dan is crowdfunding wellicht een goede tweede optie.

Optie 2: Geld lenen met crowdfunding

Sterk in opkomst zijn crowdfunding platforms voor zowel particuliere als zakelijke leners. In Nederland kunt u zich inmiddels al inschrijven op diverse platforms. En ondernemers maken er dankbaar gebruik van. Als zzp’er of mkb’er schrijft u zich in en plaatst een oproep. Uiteraard mag een goed bedrijfsplan of idee niet ontbreken. Investeerders kunnen vervolgens geld inleggen. Een bekende crowdfunding platform is geldvoorelkaar.

Optie 3: Qredits

Al eens gehoord over Qredits? Dit is een redelijk nieuwe speler op de leenmarkt. Zij lenen geld uit aan ondernemers. Het voordeel van deze kredietverstrekker is dat u ook gebruik kan maken van een coach.

Optie 4: Lendico

Naast Qredits is ook Lendico gespecialiseerd in ondernemersleningen. U kunt bij hen echter pas een zakelijk krediet aanvragen indien u minimaal twee jaar als ondernemer actief bent. Daarnaast moet u over voldoende eigen vermogen beschikken. Lendico neemt alleen aanvragen in behandeling als u minimaal een omzet van 50.000 euro draait.

Ondanks alle mogelijkheden blijft een zakelijke lening afsluiten lastig

Een krediet aanvragen blijft lastig voor zelfstandigen. Gek genoeg is het voor particulieren nog altijd gemakkelijker om een lening af te sluiten. Natuurlijk is het zo dat het inkomen van zelfstandigen niet altijd even zeker is. Voor banken is het verstrekken van zakelijke leningen dan ook risicovol. Toch neemt het aantal zzp’ers in Nederland toe en daarmee ook automatisch de vraag naar zakelijke kredieten.

Vergelijk zakelijk krediet op over-lenen.nl

Op over-lenen.nl kunt u als ondernemer mogelijk wél een aanbieder vinden bij wie u zakelijk geld kan lenen. Kijk daarvoor eens bij de advertenties op onze site.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. KredietVooruit
2. Leningen
3. Geldshop
4. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. Bridgefund