Home » Lenen met BKR

Leningen vergelijken

Lenen met BKR

Lenen met BKR

Lenen met BKR gebeurd voortdurend. De vraag is natuurlijk wat de definitie van lenen met BKR is. Bedoeld u met geld lenen met BKR dat u geld wilt lenen terwijl u een negatieve BKR registratie heeft? Of bedoeld u dat u juist geld wilt lenen bij een verstrekker die wél BKR toetsingen doet, omdat dit een veel lagere rente voor u op kan leveren. Wij gaan op deze pagina uit van de tweede optie wij zullen de andere opties worden op twee andere pagina’s behandeld en wel, lening met BKR toetsing en lening zonder BKR toetsing. Dit zijn pagina’s die dieper in zullen gaan op het lenen met BKR, en dan vooral de negatieve BKR varianten.

Kan lenen met BKR?

Jazeker, elke vorm van geld lenen bij een Nederlandse kredietverstrekker zal worden getoetst bij het BKR. Het maakt dan geen verschil of u geld gaat lenen in de vorm van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Het is een wettelijke verplichting om een toetsing bij het BKR te doen als er een lening wordt aangevraagd. De AFM (Autoriteit Financiële Markten) houdt hier toezicht op. Lenen met BKR doet u dan ook feitelijk overal als u een lening aanvraagt.

Lenen met BKRIs lenen zonder BKR ook mogelijk?

Er zijn een aantal vormen waarbij het ook mogelijk is om te lenen zonder dat er een BKR toetsing gebeurd. Dit zijn leningen bij verstrekkers van minileningen, het particulier geld lenen en als u gaat lenen in de vorm van crowdfunding. Zoals u heeft kunnen lezen is bij geld lenen een toetsing eigenlijk verplicht. Maar omdat de verstrekkers van minileningen vanuit het buitenland hun krediet verstrekken, is het mogelijk dat zij leningen verstrekken zonder een BKR toetsing.

Goedkoper lenen met BKR

Het klinkt wellicht een beetje vreemd, maar wist u dat lenen met BKR goedkoper is dan lenen zonder dat u ooit een lening heeft gehad die BKR aangemeld is geweest? Als u nooit een lening heeft gehad, zal de bank u een hogere rente in rekening brengen. Als u al wel eerder een financiering heeft gehad, en u heeft deze tijdig terugbetaald, dan heeft de bank er meer vertrouwen in dat u de lening ook op tijd terug zult kunnen betalen. Vandaar dat de bank u ook zal belonen met een lagere rente.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. KredietVooruit
2. Leningen
3. Geldshop
4. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. Bridgefund