Home » Lenen zonder Bank

Leningen vergelijken

Lenen zonder Bank

Lenen zonder bank

Wilt u gaan lenen, maar kan of wil u geen geld lenen van een bank? Op zich kan dat mogelijk zijn. Of het mogelijk is? Dat hangt af van de reden waarom lenen zonder bank de beste optie voor u is. Lenen zonder bank is vaak lenen met meer risico. Niet alleen voor degene die het geld gaat uitlenen, maar ook voor degene die het geld leent. Lenen zonder bank is toch altijd weer anders dan lenen van de bank. U heeft niets te maken met de regels die de bank stelt, de (soms) hoge rentepercentages, en alle andere strikte voorwaarden die een bank kan stellen.
Maar waar is lenen zonder bank eigenlijk nog mogelijk? De banken zijn gemaakt om het geld dat de spaarders ze toevertrouwen weer verantwoord uit te lenen. Omdat u zoekt naar een lening zonder bank, heeft u daar duidelijk toch een ander idee over en wilt u juist gaan lenen zonder bank. Daar zijn een aantal mogelijkheden voor.

Waar kunt u lenen zonder bank?

Er zijn drie mogelijkheden om zonder bank te gaan lenen. Wij zullen ze hieronder kort voor u opsommen.

  • Crowdfunding kan een optie zijn
  • Geld lenen in de vorm van een minilening
  • Lenen van vrienden of familie
Wij raden het overigens af om de vorm van een minilening zoveel mogelijk te ontwijken. Dit is een buitengewoon dure vorm van geld lenen.

Lenen zonder bankVerantwoord lenen zonder bank

Lenen zonder bank is lang niet altijd verantwoord geld lenen. Veel mensen die geld zonder bank willen lenen doen dit juist omdat men in het reguliere kanaal, lees: bij de banken, niet terecht kunnen. Omdat er geen toetsing gedaan kan worden bij het BKR is het goed mogelijk dat men een lening verstrekt aan iemand die eigenlijk geen ruimte meer heeft om deze lening nog af te lossen. Zeker als het gaat om geld lenen binnen 10 minuten zonder BKR toetsing, en dat gaat het ook bij lenen zonder bank, zou de uitlener zeer terughoudend moeten zijn.

Toezicht op lenen zonder bank

Daar zit nu het grote probleem, lenen zonder bank, is lenen zonder toezicht. En lenen zonder toezicht kan zeer riskant geld lenen zijn. De lener kan het namelijk bij de vrienden/familie in de crowdfunding proberen, omdat hij of zij eigenlijk gewoon wil lenen zonder BKR toetsing. Omdat degene die het geldt uitleent vaak onvoldoende zicht heeft op de financiële situatie van de lener, kan het riskanter zijn om geld uit te lenen. En er is geen toezichthouder, niet op degene die geld lenen, maar ook niet voor degene die geld uitlenen.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. KredietVooruit
2. Leningen
3. Geldshop
4. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. Bridgefund