Home » Lening oversluiten

Leningen vergelijken

Lening oversluiten

Lening oversluiten

Heeft u op dit moment één of meerdere leningen lopen? En wilt u snel veel geld besparen? Dan kan het een heel goed idee zijn om uw leningen samen te voegen in één voordelig krediet. Niet alleen is het zo dat des te meer u leent, des te lager de rente. U krijgt ook nog eens extra overzicht in uw lopende leningen. Een lening oversluiten kan dus in meerdere opzichten een goed idee zijn. Het kan u op een eenvoudige manier veel tijd en geld besparen. Bezig zijn met uw geldzaken, en zeker met uw leningen kan u enorme besparingen opleveren. Vandaar dat wij u graag voorzien van onze eerlijke en objectieve informatie over geld lenen.

Leningen samenvoegen, meer lenen is goedkoper.

Heeft u op dit moment meer dan één lening lopen? En let op, een roodstand op uw betaalrekening, creditcard, maandtermijn betalingen bij Wehkamp, Otto of Neckemann worden ook gezien als lening. Dan is de kans groot dat het samenvoegen van de verschillende leningen u een groot voordeel op kan leveren. De meeste banken werken namelijke met “gestaffelde” rente. Dit houdt in, des te meer u leent, des te lager de rente die u gaat betalen. Sterker nog, er is eigenlijk geen enkele bank meer die voor een lening van € 2.500,00 dezelfde rente vraagt, als bij een lening van € 25.000,-. Als we hier als voorbeeld Nationale Nederlanden uitlichten dan kunt u zien dat zij voor een lening van € 2.500,- een rente van 10,5% hanteren. Terwijl een lening van € 25.000,- een rente heeft van 4,7%.
Als u dus veel kleine leningen heeft lopen is de kans groot dat u teveel betaald aan deze verschillende aanbieders.

Lening oversluiten naar een persoonlijke lening

Als u de verleiding van het doen van heropnamen uit uw doorlopend krediet niet meer kunt weerstaan, en u wilt uw krediet echt gaan afbouwen, dan kan een persoonlijke lening voor u een uitkomst zijn. Met een persoonlijke lening heeft u een vaste rente, een vaste maandtermijn. En het meest belangrijk ook nog een vaste looptijd. Omdat u geen heropnames meer kunt doen uit uw krediet, weet u zeker dat u na verloop van tijd ook uw lening weer volledig inlost. Het enige nadeel van de persoonlijke lening is dat u bij een nieuwe geldbehoefte, weer een nieuwe lening moet afsluiten. U kunt namelijk geen heropnames doen uit uw krediet.

leningen vergelijkenLening oversluiten naar een doorlopend krediet

Als u uw huidige leningen juist wilt oversluiten naar een doorlopend krediet, omdat u op zoek bent naar flexibiliteit kan dit natuurlijk ook. Het maakt ook geen verschil of u op zoek bent naar een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Het afsluiten van beide leenvormen kost u evenveel (niets, behalve u tijd). En u kunt direct beginnen met geld besparen. Een doorlopend krediet kan voor u de ideale vorm van geld lenen zijn als u op zoek bent naar een lening met flexibiliteit. U heeft immers de mogelijkheden om boetevrij extra stortingen te doen. En als u het wenst mag u tot aan uw kredietlimiet ook weer opnames doen uit uw krediet. In tegenstelling tot de persoonlijke lening heeft het doorlopend krediet overigens een variabele rente. De rente kan dus stijgen en dalen.

Lening oversluiten? Ga goedkoop geld lenen!

Gaat u een lening oversluiten, of leningen samenvoegen? Kijk altijd naar uw totale kosten. Kijk wat u in totaliteit aan uw huidige leningen nog moet betalen, en kijk wat uw nieuwe lening u nog gaat kosten. Hierdoor weet u zeker dat de lening oversluiten wel goedkoop geld lenen is, en blijft.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. KredietVooruit
2. Leningen
3. Geldshop
4. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. Bridgefund