Home » geld lenen informatie » Leningen vergelijken niet eenvoudig

Leningen vergelijken

Leningen vergelijken niet eenvoudig

Leningen vergelijken niet eenvoudig

Zoals al vaak wordt gezegd, sommige dingen zijn niet zo eenvoudig als het lijkt. Dit geldt ook voor leningen vergelijken. Leningen vergelijken lijkt heel eenvoudig. Je gaat naar een vergelijking website, vult de gegevens in en begint met vergelijken. Het vergelijken op zich is natuurlijk ook niet lastig. Het gaat uiteindelijk om de uitkomst. Hoe kunt u bepalen dat de uitkomst die u krijgt, ook een eerlijke en onafhankelijke uitkomst is? Hoe weet u zeker dat u echt de goedkoopste lening krijgt, waar u naar op zoek was? En daar wordt leningen vergelijken lastig. Omdat u zelf onvoldoende inzicht heeft in het proces van vergelijken, is het ook lastig om na te gaan wat uw mogelijkheden zijn voor de goedkoopste lening.

Leningen vergelijkenVergelijkingswebsites niet altijd duidelijk

Er is in 2012 al een nieuwsbericht uitgegaan van de AFM waarin is aangegeven dat de AFM de informatie van de verlijkingssites niet allemaal even duidelijk heeft gevonden. Daar is naar onze mening weinig verschil in gekomen. Bij veel vergelijkingswebsites wordt bijvoorbeeld alleen de laagste rente van een aanbieder aangegeven.
Als voorbeeld kunnen wij hierbij Nationale Nederlanden nemen. Deze komt bij alle vergelijkingssites als voordeligste uit de bus met een rente van 4,7% bij een krediet van € 25.000,-. Nationale Nederlanden werkt echter met scoringstabellen. Des te lager uw score, des te hoger de rente die u uiteindelijk moet gaan betalen. Als u in de “A” klasse scoort bij Nationale Nederlanden krijgt u ook daadwerkelijk een rente van 4,7%. Scoort u echter in een hoger profiel, bijvoorbeeld het “D” profiel, dan krijgt u een rente van 8,2%. Een enorm verschil, en als u alleen uitgaat van de vergelijkingssites verwacht u een rente van 4,7%. Zo ziet u maar dat leningen vergelijken niet eenvoudig is. Dit omdat niet alle informatie gegeven wordt, er staat bijvoorbeeld lang niet in alle gevallen bij dat het een vanaf rente betreft.

Hoe kunt u goed leningen vergelijken?

Het voorbeeld dat hierboven gegeven is maakt al duidelijk dat leningen vergelijken niet eenvoudig is door de onduidelijke communicatie vanuit de verstrekkers. De oplossing hiervoor is eigenlijk vrij eenvoudig, wat u kunt doen is verschillende offertes aanvragen bij de aanbieders die voordelig lijken te zijn. Leningen vergelijken begint met offertes aanvragen. Een leningofferte aanvragen is overigens te allen tijde kosteloos en vrijblijvend. Als u de offertes aanvraagt bij de schijnbaar goedkoopste aanbieder, en u vergelijkt de offertes goed met elkaar, dan is de kans groot dat u de goedkoopste lening zult krijgen.


Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. Frisia leningen
2. KredietVooruit
3. Leningen
4. Geldshop
5. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. B2Businesslening
3. Bridgefund
4. Floryn
5. Funding Circle