Home » persoonlijke lening afsluiten

Leningen vergelijken

persoonlijke lening afsluiten

Persoonlijke lening afsluiten

Als u eruit bent dat een persoonlijke lening afsluiten voor u de beste optie is, dan is het natuurlijk nog zaak om een goede aanbieder te vinden van de persoonlijke lening. Maar, waar moet u eigenlijk op letten als u een persoonlijke lening gaat afsluiten? Zijn er verschillen bij het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Vragen waar u eigenlijk antwoord op moet kunnen geven als u een persoonlijke lening wilt gaan afsluiten. Ook kunt u het artikel verder doornemen om na te gaan of de mening die u heeft overeenkomt met hetgeen wij voor u hebben uitgezocht. Er zijn namelijk wel een aantal zaken waar u aandacht voor zou kunnen hebben als u een persoonlijke lening gaat afsluiten.

Voordelen van de persoonlijke lening afsluiten

Het grote voordeel van de persoonlijke lening is de vaste rente en de vaste looptijd van deze vorm van geld lenen. Met een persoonlijke lening heeft u een leenvorm waarbij u absolute zekerheid heeft. Dit komt voornamelijk door de vaste rente die u heeft bij de persoonlijke lening. Een vaste rente, en een vast maandtermijn zorgt ervoor dat u voordat u de eerste maandtermijn gaat betalen al weet wanneer u weer van de lening af bent. Deze zekerheid heeft u alleen als u een persoonlijke lening afsluit.
Als laatste grote voordeel kunnen we nog benoemen dat de te betalen rente voor de persoonlijke lening fiscaal aftrekbaar kan zijn, onder voorwaarden. Belangrijk punt is dat u de lening dan moet gebruiken voor woningverbetering.

Persoonlijke lening afsluiten Nadelen van de persoonlijke lening afsluiten

Als er voordelen zijn, zijn er vaak ook nadelen. Dit is bij een persoonlijke lening niet anders. Naast de voordelen heeft een persoonlijke lening afsluiten ook nadelen.
Bij een persoonlijke lening zijn drie nadelen te benoemen.
Het eerste nadeel is dat er geen heropnames mogelijk zijn, dit betekent dat u bij een nieuwe geldbehoefte weer een hele nieuwe lening zult moeten gaan afsluiten. Met het risico dat u deze niet krijgt, omdat de bank zal aangeven dat u al een lening heeft gesloten.
Daarnaast is er nog het nadeel bij tussentijdse inlossing. Als u een persoonlijke lening eerder wilt gaan inlossen moet u bij de meeste aanbieders een boete betalen voor de vervroegde inlossing. Er zijn overigens de laatste jaren wel steeds meer aanbieders die geen boete meer in rekening brengen. Het belang van de consument wordt hierbij dus steeds meer centraal gesteld.
Als laatste nadeel kunnen wij nog benoemen dat de rente van de persoonlijke lening bij de meeste aanbieders gemiddeld 0,5% hoger ligt dan bij de aanbieders van een persoonlijke lening. In ruil hiervoor krijgt u natuurlijk wel de extra zekerheid.

Verschil tussen doorlopend krediet of persoonlijke lening afsluiten

Er is een belangrijk verschil bij het afsluiten van een doorlopend krediet, of een persoonlijke lening afsluiten. Omdat u vooraf niet weet wat er met de rente gebeurd, is het lastig om offertes en aanbieders van doorlopende kredieten met elkaar te vergelijken. Bij een persoonlijke lening is dit eenvoudiger door de vaste rente. U ziet dan in één oogopslag wat u in totaliteit voor uw nieuwe krediet moet gaan betalen.

Voor wie is een persoonlijke lening afsluiten geschikt

Een persoonlijke lening is uitermate geschikt als u zeker weet hoeveel u wilt gaan lenen, en als u zekerheid zoekt in uw lening. Een persoonlijke lening is de ultieme leenvorm als het gaat om duidelijkheid in een lening.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. KredietVooruit
2. Leningen
3. Geldshop
4. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. Bridgefund