Home » geld lenen informatie » Persoonlijke lening

Leningen vergelijken

Persoonlijke lening

Je hebt verschillende vormen van leningen die je af kunt sluiten, maar iedere lening soort heeft zijn eigen kenmerken. Bij een persoonlijke lening mag je vaak grotere bedragen lenen als je aan bepaalde voorwaarden voldoet.

Wel betaal je vaak relatief veel rente over de lening, het beste is dus om te sparen. Maar mocht je snel een groter bedrag nodig hebben, dan is een persoonlijke lening zeker een uit komst.

Voorwaarden persoonlijke lening

Niet iedereen kan zomaar een persoonlijke lening afsluiten. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je bij de meeste banken wel aan bepaalde eisen voldoen. Ten eerste wil de bank dat je meerderjarig bent en dat je in Nederland woont. Ook stellen veel banken de eis dat je een rekening bij hun hebt lopen waar maandelijks in je inkomen op wordt gestort.

Om er zeker van te zijn dat je in staat bent de lening weer terug te betalen, vragen veel banken wat meer inzicht in je financiële positie. Bijvoorbeeld of je een vast contract hebt, wat je bezittingen zijn enzovoorts. Ook mag je geen registratie hebben bij het BKR of een andere lening die je hebt afgesloten. Dit zodat ze in kaart kunnen brengen of er een groot risico is dat je de persoonlijke lening niet terug zal betalen. Als de bank een vermoeden heeft dat dat het geval is, zal zij niet overgaan tot het verlenen van de lening.

De looptijd en rente

De looptijd van de lenigen lopen uiteen en bij de meeste banken mag je dit zelf mede bepalen, zolang de lening maar is afgelost voordat je 70 bent. Ook mag je vaak eerder aflossen als je in die positie bent. Je krijgt dus veel vrijheid over de lening. Hou er wel rekening mee, dat als je ervoor kiest om de persoonlijke lening een langere periode door te laten lopen, je relatief veel kwijt bent aan de rente die je moet afdragen. De rente wordt vaak per dag bekeken, ook kunnen de rentes nogal fluctueren. Het is dus verstandig om een lening zo snel mogelijk af te lossen en als het niet nodig is, is het ook zeker af te raden om een lening af te sluiten.

Het aanvragen van de lening

Het aanvragen van een lening is vaak makkelijker dan gedacht. Tegenwoordig bieden de meeste banken de mogelijkheid om een lening via het internet aan te vragen. Mocht je toch liever meer persoonlijk contact hebben, dan is het ook mogelijk om dit bij het loket te regelen. Hou er wel rekening mee dat het aanvragen van een lening niet automatisch betekend dat je de lening ook toegekend krijgt. Voor de toekenning van een lening moet je vaak een paar dagen wachten, maar als de lening eenmaal is toegekend, staat het geld wel binnen een paar dagen op je rekening.

Kortom, heb je met spoed een groter bedrag nodig, sluit dan een persoonlijke lening bij de bank af. Als je meerderjarig bent, in Nederland woont, een vast contract hebt en geen registratie bij het BKR hebt, wordt het bedrag meestal binnen een paar werkdagen toegekend en op je rekening gestort.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. Frisia leningen
2. KredietVooruit
3. Leningen
4. Geldshop
5. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. B2Businesslening
3. Bridgefund
4. Floryn
5. Funding Circle