Home » geld lenen informatie » Sluit een goedkope hypotheek af nu het nog kan

Leningen vergelijken

Sluit een goedkope hypotheek af nu het nog kan

Nu we bijna op het eind van het jaar zitten en 2018 in zicht is, heeft u de zoektocht naar een woning misschien tijdelijk op een laag pitje gezet. Maar het is niet zo’n gek idee om juist nu toe te slaan omdat de rentes nog nooit eerder zo laag hebben gestaan. Een hypotheek is nog niet eerder zo goedkoop geweest als op dit moment. De verwachting is dat de hypotheekrente begin 2018 gaat stijgen. Sluit daarom in ieder geval in januari 2018 een (nieuwe) hypotheek af.

De rentestanden zijn weer gedaald

Geld lenen voor een woning is natuurlijk al tijden erg voordelig. Wie had gedacht dat de rente niet nog verder zou kunnen dalen, die zit er deerlijk naast. Want in de voorbije weken zijn de rentes opnieuw gedaald. Zo betaalt u op dit moment voor een NHG hypotheek 1,87% rente indien u de rente 10 jaar laat vastzetten. Wie voor zekerheid gaat kan lenen vanaf bijna 2,5% rente (20 jaar vast). Er zijn niet veel mensen die voor een langere looptijd kiezen maar mocht u uw hypotheek 30 jaar vast zetten, dan kan dat tegen een rentevoet van 2,96%. Het goedkoopste bent u uit met een maximale looptijd van 5 jaar. De rente die u dan moet betalen is 1,61%. Een korte looptijd kan verstandig zijn voor mensen die verwachten binnen 5 jaar te verhuizen.

10 jaar vast voor meer dan 2% rente in de zomer

Het lijkt nog maar zo kort geleden maar in de zomermaanden betaalde u voor een hypotheek 10 jaar vast nog meer dan 2% rente. Maar achteraf bleek de rentestijging niet verder door te zetten en zakten de rentetarieven alweer.

Reden daling hypotheekrente

Eén van de belangrijkste reden voor de dalende hypotheektarieven was de spanning vanwege het onderzoek van de FBI naar de veiligheidsadviseur van Trump. Tegelijk ging het Senaat wel akkoord met de belastingplan van president Trump. Dat zorgde enkele weken geleden direct voor een daling van de rente op de kapitaalmarkten waaronder in Europa.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. KredietVooruit
2. Leningen
3. Geldshop
4. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. Bridgefund