Home » geld lenen informatie » Wat is een duokrediet?

Leningen vergelijken

Wat is een duokrediet?

Met dit artikel informeren we u over het ‘duokrediet’. Dit is een krediet dat als het ware het beste biedt van 2 werelden. Banken gebruiken verschillende termen voor dit krediet. Zo wordt het duokrediet ook wel combinatielening genoemd of persoonlijk krediet. Hieronder vertellen we u meer over dit type krediet.

Wat is een duokrediet?

Met een duokrediet of combinatielening maakt u gebruik van de voordelen van meerdere leningen in 1 lening. U leent dus tegen de allerbeste voorwaarden en tegen lage tarieven. Het komt erop neer dat u alle voordelen van verschillende leningen met elkaar kunt combineren. Dit levert u ook daadwerkelijk iets op. Zo kan u wellicht meer geld lenen (een hoger leenbedrag) maar dat tegen veel betere voorwaarden. Een duokrediet sluit u niet af bij 1 aanbieder. U sluit bij meerdere leningaanbieders een kleine lening af. Gezamenlijk vormen al die bedragen 1 grote lening. Omdat kredietverstrekkers het risico spreiden, hanteren ze minder risico-opslag. Zo kunt u veel goedkoper lenen.

Combinatielening is een persoonlijke lening en doorlopend krediet

De combinatielening, zoals we de duolening ook wel noemen, heeft zowel de voordelen van een persoonlijke lening als die van een doorlopend krediet. Persoonlijke leningen staan bekend als zeer duidelijke leningen. De rente staat namelijk vast en datzelfde geldt voor de hoogte van het leenbedrag. Daarom is het mogelijk om de lening af te betalen in vaste termijnen en binnen een vaste looptijd. U ontvangt het totale leenbedrag in één keer op uw rekening.

Bij een doorlopend krediet echter kunt u opnemen en aflossen wanneer u dat wilt. Zo mag u altijd versneld en boetevrij aflossen. Tevens mag u het geld dat u aflost altijd weer opnemen. Met andere woorden: U bepaald zelf hoe lang u over het aflossen doet.

Weinig aanbieders van gecombineerde leningen

Voor een duolening kunt u tot nu toe nog maar terecht bij maximaal 2 kredietverstrekkers in Nederland. Het is dan ook nog een vrij nieuwe leensoort waar nog weinig bekendheid aan is gegeven.

Lenen doe je bij:

Persoonlijke Lening / Doorlopend krediet:

1. KredietVooruit
2. Leningen
3. Geldshop
4. Krediet Groep Nederland

Minilening:

1. Saldodipje
2. Ferratum!

Zakelijke lening / MKB Krediet:

1. Atlantis Financiers
2. Bridgefund